Vodeći trgovac papirom u centralno - istočnoj EvropiObaveštenje - europapier.com

novosti

Obaveštenje

Kompanija Europapier Group je potpisala ugovor o kupovini lokalnog poslovanja i trgovine hartijom, od kompanije PaperlinX Group za područja Mađarske, Slovačke, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

EP_strapline_RGB       heinzel

• Kompanija Europapier Group je potpisala ugovor o preuzimanju 100% lokalnog biznisa trgovine hartijom od kompanije PaperlinX u sledećim zemljama Mađarska, Slovačka, Slovenija, Hrvatska i Srbija

• Kompanija Heinzel Group će investirati u odeljenje trgovine

• Glavni ciljevi: Uvećanje portfolia proizvoda i povećanje nivoa usluga i dostupnost prema klijentima

Beč, 16 Jul 2012 - Europapier International AG, podružnica kompanije Heinzel Group, je potpisala ugovor 16 Jula 2012 o akviziciji lokalno trgovinskog poslovanja kompanije PaperlinX Group za tržišta Mađarske, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, i Srbije. Dogovoreno je da kompanija Europapier International AG preuzme 100% deonica sledećih kompanija: Budapest Papir Kft., Bratislavska Papierenska Spolocnost s.r.o., Alpe 1Papir Trgovina na debelo d.o.o., Adria Papir d.o.o., i Dunav Papir d.o.o., i samim tim postane jedini deoničar ovih kompanija.

Akvizicija će omogućiti kompaniji Europapier Group da dobije pristup širem spektru proizvoda i da uveća svoj nivo usluga na tržištu. Klijenti mogu da izaberu raznovrsne proizvode sa evropskog tržišta, i time naprave kompaniju Europapier još privlačnijom kao ponuđača koji ima sve na jednom mestu od ponude vezano za sve vrste papira koji se tiču štampe, pakovanja, kancelarijskih potreba i za druge potrebe.

"Strategija kompanije Heinzel Group je da raste i razvija se u svom trgovačkom poslovanju u Istočnoj Evropi i da se širi na nova tržišta koja su u razvoju kao što su Severne Afrika, Srednji Istok, i Indija. Tržišna pozicija kompanije PaperlinX u Mađarskoj, Slovačkoj, Slovenijim Hrvatskoj i Srbiji odlično se uklapa u vodeću poziciju kompanije Europapier u zemljama Centralne i Istočne Evrope koje podržavaju strategiju kompanije Heinzel Group u svetu poslovanja sa hartijama," objasnio je Gdin. Alfred H. Heinzel, Predsednik i Izvršni Direktor kompanije Heinzel Group. "Šta više, naša strateška akvizicija će pojačati našu geografsku pokrivenost i ojačati našu postojeću poziciju u ovih pet zemalja."

Ovaj konkretni ugovor je još uvek u procesu odobrenja kod ovlašćenih organa za antimonopol. U međuvremenu neće biti nikakvih promena u kompaniji Europapier ili u lokalnim predstavništima kompanija PaperlinX, Europapier Group i PaperlinX podružnicama koje će nastaviti da posluju nezavisno jedni od drugih i nastaviće sa svojim redovnim aktinvostima.

O KOMPANIJI EUROPAPIER GROUP

Internacionalna kompnija Europapier Group teži ka tome da radi i preko industrijskih standarda i da kreira dugoročne i održive prihode. Po obimu prodaje to je kompanija koja je najvažniji trgovac hartijom u Centralno Istočnoj Evropi i pionir na tom tržištu. Kompanija Europapier Group zapošljava oko 770 ljudi i ima godišnji obrt od oko 445,000 tona.

O KOMPANIJI HEINZEL GROUP

Kompanija Heinzel Group sa svojim podružnicama Zellstoff Pöls AG (Austrija) i AS Estonian Cell (Estonija) i svojim učešćem u kompaniji Biocel Paskov a.s. (Češka Republika), sa svima pod jednim krovom kompanije Heinzel Holding, rangirana je među najveće proizvođače na tržištu pulpe u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Grupacijsko odeljenje za trgovinu uključuje kompaniju Wilfried Heinzel AG, koja na globalnom nivou aktivno trguje sa hartijama i pulpom i kompanijom Europapier Group, kao vodećim trgovcem hartijom u regionu Centralne i Istočne Evrope. Uspešan rast Grupacije je baziran na ispunjavanju najviših standarda klijenata uz poštovanje kvaliteta i efikasnosti.

Za sve dalje informacije, molim vas kontaktirajte:

Alfred Heinzel
Heinzel Holding GmbH
Wagramer Strasse 28-30
1223 Beč
Austrija
Tel. +43-1-260 11-401
Fax +43-1-260 11-402
office@heinzel.com
www.heinzel.com

Helmut Limbeck
Europapier AG
Autokaderstrasse 86-96
1210 Beč
Austrija
Tel. +43-1-277 78-1137
Fax +43-1-277 78-1046
h.limbeck@europapier.at
www.europapier.com

top

Ovim izričito dajem pristanak na čuvanje i korišćenje log datoteka i korišćenje kolačića. Više informacija možete pronaći u našoj Izjavi o privatnosti podataka.